skip to main content
Δήμος ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
  • ώρα πρόβλεψης: 20:00
  • λίγες τοπικές νεφώσεις, 14 ºC
  • άνεμος: 1 μποφώρ
  • πηγή: www.meteo.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΑΜΑ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: «ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

20:00 Καντάδα στους δρόμους της πόλης από τον παραδοσιακό μουσικό σύλλογο Ηχώ Κρητών και τον παρα- δοσιακό μουσικοχορευτικό σύλλογο «Ξαθέρια»

21:30 Συναυλία κρητικής μουσικής στο Ανοιχτό Θέατρο

με την «Παρέα Ρεθυμνίων Μουσικών»

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΛΙΒΑΔΙΑ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις  της «Στράτας του Ψηλορείτη».  Η διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών με την σύμπραξη των τοπικών φορέων των Λιβαδίων. Και φέτος η «Στράτα του Ψηλορείτη» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου. Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» και στηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος». 

Το πρόγραμμα της ημερήσιας εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

      04:30 – 05:00  Υποδοχή επισκεπτών-αναβατών στο Λιβαδίωτικο Αόρι στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο)

      05:00 – 07:00 : Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη μέσω της πλακόστρωτης στράτας στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού

      07:00 – 12:00 Θεία Λειτουργία – Θεία Κοινωνία και Προσκύνημα στον Τίμιο Σταυρό / Επιστροφή-κατάβαση μέσω της Στράτας του Ψηλορείτη στο Λάκκο του Μυγερού (καταφύγιο)

      12:30 Έναρξη εκδήλωσης- Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών  / Παράθεση γεύματος / Επιτόπου παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από τους τυροκόμους τους Ψηλορείτη

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΧΩΝΟΣ

Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοποτάμου συνεχίζονται και την Κυριακή 7  Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι με το 4ο Σκακιστικό Φεστιβάλ και σε συνεργασία με τον  Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου Αγώνας Σιµουλτανέ από τον πρόεδρο του οµίλου Νίκο Παπανδρέου και αγώνας γρήγορου σκακιού.

Παράλληλα θα γίνει αγώνας με Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωϊκής περιόδου) ενώ τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε Νεροδρομίες.

Την ίδια μέρα μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Αγίας Κυριακής θα γίνει αγιασµός και παρουσίαση των έργων του Εµµανουήλ Ρουµπάκη στον αίθριο χώρο του εργαστηρίου του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΧΩΝΟΣ

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, σε μια όμορφη λαϊκή βραδιά  στον ίδιο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα εμφανιστεί η  Βάλλια Ειρηναίου. Μαζί της ο Γιώργος Μποζατζίδης, η Μιχαέλα Βρυθιά και ο Άρης Ζερβός. Στο μπουζούκι θα τους συνοδεύσει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, στα πλήκτρα ο Άρης Κιουπάκης, στο μπάσο ο Γιάννης Ερµής, στα κρουστά ο Νίκος Χατζηλουκάς και στην κιθάρα ο Γιώργος Μποζατζίδης.

Την ίδια μέρα θα λειτουργήσει και το Παζάρι Γεύσεων, Χρωµάτων & Αρωµάτων.

Οι  παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 6  Ιουλίου, στις 11:30 το πρωί με τον 11ο Αγώνα µπάσκετ 3χ3 και τον διαγωνισµό τρίποντων & βολών και θα συνεχιστούν στη μια το μεσημέρι με τον 7ο Αγώνα πινγκ-πονγκ, ενώ υπεύθυνος αυτών των αγώνων είναι ο ιερέας Γεώργιος Κουγιουµουτζάκης. Ακολουθεί στις 15:00 το μεσημέρι το 5ο Κυνήγι Επιβίωσης με υπεύθυνη την Μαρία Παπανδρέου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΧΩΝΟΣ

Ο Νίκος Ζωιδάκης και το συγκρότημα του, ανοίγουν τον τριήμερο των εκδηλώσεων της ερχόμενης εβδομάδας και έρχονται την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο Χώνος, για να δώσουν κρητικό χρώμα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην χοροεσπερίδα, που η είσοδος είναι ελεύθερη και ξεκινά στις 21:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου , θα χορέψει και ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ανοιχτό θέατρο Περάματος

Συναυλία Κρητικής Μουσικής από τον  Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητών Καλλιτεχνών

Ώρα 9 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη