skip to main content

Εταίρος του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Δήμος Μυλοποτάμου

Στο πλαίσιο σεμνής τελετής αναγορεύθηκε εταίρος του «Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Δήμος Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, ο Δήμος Μυλοποτάμου πραγματοποίησε κατά το 2013 το πιο πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από τους περιφερειακούς δήμους της Κρήτης, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των εκατό χρόνων από την ένωση του νησιού με την ελεύθερη Ελλάδα.

Το γεγονός κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος» που απένειμε την κορυφαία του διάκριση στον Δήμο Μυλοποτάμου το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 κατά τη διάρκεια των ετήσιων εκδηλώσεων μνήμης του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά.

Την διάκριση παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κόκκινος από τον Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Μετά την προσφώνηση του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Ν. Παπαδάκη, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου ευχαρίστησε λέγοντας τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, γινόμαστε εταίροι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική τιμή που κάνετε στον δήμο Μυλοποτάμου.

Είναι μια τιμή,  η οποία θεωρούμε, ότι απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και των φορέων της περιοχής μας, γιατί τον χρόνο που πέρασε, έδωσαν δυναμικό παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα.

Η συμμετοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα, ήταν για μας χρέος.

Ήταν το ελάχιστο, που μπορούσαμε να κάνουμε για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές αλλά και για να υπενθυμίσουμε στη νέα γενιά τους αγώνες και τις θυσίες, που έκαναν οι πρόγονοι μας για ελευθερία και δημοκρατία.

Ουσιαστικά, ήταν η νοερή τοποθέτηση της δικής μας υπογραφής στην ίδια πίστη και ελπίδα, στην ιδέα της μίας, μεγάλης και ανεξάρτητης Ελλάδας, στην οποία παραμένουμε προσηλωμένοι. 

Από τη θέση αυτή και με την ευκαιρία της αποψινής εκδήλωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και το Εθνικό Ίδρυμα  Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος για την συνεργασία και την στήριξη τους.

Επίσης την Επιτροπή Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυλοποτάμου που επιμελήθηκε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων καθώς επίσης τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μελιδονίου, Γαράζου, Αγίου Μάμμαντος, Ζωνιανών και Περάματος για την συνδιοργάνωση και την φιλοξενία.

Ακόμα οφείλω ευχαριστίες στις Θεατρικές ομάδες του Γαράζου και του Αγίου Μάμαντος καθώς και στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Ξαθέρια» για την εξαιρετική τους δουλειά, με την οποία παρουσίασαν τη λαογραφία της Κρήτης τον περασμένο αιώνα αλλά και τους διακεκριμένους επιστήμονες που ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους την ξεχωριστή συμβολή του Μυλοποτάμου στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στη σπουδαία δουλειά του Καθηγητή και συγγραφέα Μιχάλη Τρούλη και των καταξιωμένων φωτογράφων Μιχάλη Νικηφοράκη και Γιώργη Παπαδάκη, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική και επισφράγισαν την επιτυχία των εκδηλώσεων. 

 

Κυρίες και κύριοι,

Αξιότιμα Μέλη του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 

θα ήθελα κλείνοντας να γνωρίζετε, ότι απόψε αισθανόμαστε όχι μόνο τιμή αλλά και ευθύνη.

Με σεβασμό απέναντι στην σπουδαία προσφορά σας στον τόπο και στην χώρα μας, θα είμαστε πάντα δίπλα σας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη σας.

Και πάλι σας ευχαριστούμε.»