skip to main content

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυλοποτάμου

Με την καθιερωμένη τελετή ορκίστηκε την περασμένη Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυλοποτάμου, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα της 1η Σεπτεμβρίου για την περίοδο 2014 – 2019.

Το Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος με τους Ηγουμένους των τοπικών Ιερών Μονών και τους Ιερείς της περιοχής.

Ο Σεβασμιότατος, μετά τον σύντομο χαιρετισμό του και τις ευχές του προς τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, χάρισε στην νέα Δημοτική Αρχή Αγιογραφία του Ιησού Χριστού για να αναρτηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Αχ. Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαίρη Λιονή, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης, Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκης, Ανωγείων κ. Καλλέργης, εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, των Συλλόγων, σωματείων και υπηρεσιών καθώς και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος είπε τα εξής:

Φίλες και φίλοι,

σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην αποψινή τελετή, με την οποία η νέα Δημοτική Αρχή του Μυλοποτάμου, ξεκινά την θητεία της για την περίοδο 2014 – 2019.

Πριν από λίγα λεπτά, δώσαμε τον όρκο εκείνο, τον οποίο ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να ακολουθεί πιστά, υπηρετώντας το κοινό όφελος και τον μοναδικό σκοπό, ο οποίος θα πρέπει να καθοδηγεί τις πολιτικές μας επιλογές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δηλαδή, την αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μέσα από διαδικασίες ευρείας δημοκρατίας, σύνθεση δυνάμεων, συναίνεση, σύμπνοια, ορθολογική διαχείριση των δεδομένων και διαμόρφωση συνθηκών ελπιδοφόρας εξέλιξης για το Μυλοπόταμο και τους Μυλοποταμίτες.

Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε η τοπική κοινωνία αποτελεί εντολή ευθύνης για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα και η δική μας κοινωνία μέσα στον ορυμαγδό των δυσμενών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

Η πενταετία που έρχεται δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά οφέλη.

Αυτό μας είπε η κοινωνία του Μυλοποτάμου στις 18 Μαΐου, καθώς με την ψήφο της απέρριψε τις νοοτροπίες του παρελθόντος και αγνόησε κάθε κομματική γραμμή και κατεύθυνση.

Η κοινωνία, μας θέλει όλους μαζί, σε κοινή προσπάθεια, με ένα και μοναδικό στόχο. Να δουλέψουμε για τον Μυλοπόταμο και για τους κατοίκους του.

Να ανασκουμπώσουμε πιο ψηλά τα μανίκια μας και να ανασυνταχθούμε, συνεχίζοντας δυναμικά να αλλάζουμε μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, κάθε τι που θα μας κάνει καλύτερους ως ανθρώπους και θα δημιουργεί ελπίδα για τον τόπο μας.

Ξεκινούμε σαν να είναι η πρώτη φορά.

Ανοίγουμε την νέα θητεία με περισσότερη δυναμική.

Αναλαμβάνουμε το βάρος της λαϊκής εντολής με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού.

Ξεκινούμε δουλειά με πίστη στη συμμετοχική δημοκρατία και εργαλεία μας τον προγραμματισμό, την οικονομία, την τιμιότητα και την όρεξη για το καλύτερο δυνατό.

Στοχεύουμε σε πολλά και μεγάλα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες της εποχής.

Επιζητούμε πάντα την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην παράδοση μας.

Κυρίαρχοι τομείς για το Μυλοπόταμο, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός  με στόχο μια  νέα γενιά καλύτερη και πιο δημιουργική από την δική μας.

Παράλληλα, θα εργαστούμε για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας με ήπια τουριστική ανάπτυξη μέσα από τις πολλές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Θα επιδιώξουμε συνθήκες στερεής οικονομίας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με στροφή στις βιολογικές καλλιέργειες και στην προώθηση των προϊόντων μας, με ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κάθε αναγκαία υποδομή, εκσυγχρονίζοντας και διαμορφώνοντας κατάλληλες  υπηρεσίες για όλους με κυρίαρχο γνώμονα την αντιστροφή της υφιστάμενης μείωσης του πληθυσμού της υπαίθρου, που αποτελεί ένα από τα πιο βασικά προβλήματα του τόπου μας.

Τελικός μας στόχος ο παραγωγικός, συμμετοχικός, λειτουργικός και συνεχώς αναπτυσσόμενος Μυλοπόταμος.

 Φίλες και φίλοι,

αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την συμβολή σας στο έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια στο Μυλοπόταμο.

Ευχαριστούμε επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους, των οποίων η θητεία λήγει, για την δική τους προσπάθεια και συνεργασία.

Ευχαριστούμε το  προσωπικό του δήμου μας, το οποίο συνεχώς μειώνεται και βιώνει δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, αλλά προσπαθεί πάντα να εξυπηρετεί τις ανάγκες που αυξάνονται και τις απαιτήσεις των πολιτών.

Ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες μας που συμμετείχαν στις διάφορες επιτροπές και τα θεσμικά όργανα του δήμου μας για την δική τους συνεισφορά.

Ευχαριστούμε την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη μας, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, όλους τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε.

Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία για την άψογη συνεργασία μας που θα συνεχιστεί.

Επίσης τις τοπικές υπηρεσίες και τους εκπροσώπους τους που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίδουν το δικό τους παρόν στην κοινή προσπάθεια.

Συνεργαστήκαμε με όλους καλά.

Θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα.

Πιστεύουμε στο μέλλον και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το κερδίσουμε.

Οι συνεργάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Καλή δύναμη σε όλους.”