skip to main content

ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα Μυλοποτάμου, η κλήρωση 40 νέων εργατικών κατοικιών που ανεγέρθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος  είπε τα εξής:

 

«Κύριοι Υπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι,

 σας καλωσορίζουμε στο Μυλοπόταμο και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση, με την οποία ολοκληρώνεται μια μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια, που κατέβαλλαν από κοινού η Ελληνική Πολιτεία και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και είναι η ολοκλήρωση του έργου αυτού ένα ουσιαστικό παράδειγμα για το πώς η συνεργασία και η σύνθεση, μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά για την ανάπτυξη και την προκοπή μιας περιοχής.

Οι εργατικές κατοικίες εδώ στο Πέραμα δεν είναι ένα μικρό έργο.

Είναι μια ουσιαστική αναπτυξιακή παρέμβαση και παράλληλα αποτελεί κοινωνική συμβολή, δίδοντας σκέπη σε πολλές εργατικές οικογένειες.

Σε μια εποχή, έντονης αμφισβήτησης και δίκαιης κριτικής για τις αγκυλώσεις και τις ελλειμματικές πολιτικές, που οδήγησαν στην οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, εκδηλώσεις όπως η σημερινή, είναι μια καλή ευκαιρία για να επισημάνουμε, ότι πρέπει να λειτουργούμε πλέον συλλογικά, με μοναδικό γνώμονα το καλό της κοινωνία μας και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Κάθε ένας από μας πρέπει να συμβάλλει με γνώμονα το δίκαιο, τη νομιμότητα και το κοινός όφελος.

Πρέπει να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε θετικές υπηρεσίες στο λαό μας.

Να τον βοηθήσουμε να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας του.

Να δώσουμε λύσεις και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες εκείνων, που μας εμπιστεύθηκαν για να βρισκόμαστε εδώ και να διαχειριζόμαστε την μεγάλη ευθύνη της αναπτυξιακής προοπτικής του τομέα, που έκαστος από μας υπηρετεί.

Παραδίδουμε λοιπόν αυτά τα σπίτια ως ένα καλό παράδειγμα της λειτουργίας του δημοσίου και ευχόμαστε να έχουν υγεία και να τα χαρούν με τις οικογένειες τους όσοι τα κερδίσουν.

Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην ιδέα και τις διαδικασίες υλοποίησης αυτού του έργου.

Τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της πρώην και της σημερινής κυβέρνησης, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και βέβαια την πρώην δημοτική Αρχή του Γεροποτάμου για την πολύτιμη συμβολή της.

Σήμερα θα κληρωθούν 40 κατοικίες.

Ήδη όμως έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

Θεωρώ, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτους συγκροτήματος θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την συνέχιση αυτής της προσπάθειας για την κατασκευή και νέων εργατικών κατοικιών στο Μυλοπόταμο.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε και έχουμε όλη τη διάθεση να συμβάλουμε και πάλι σε αυτή την προοπτική.

Με την ελπίδα, Κύριε Υπουργέ, ότι θα εξετάσετε σοβαρά την πρόταση μας αυτή, σας καλωσορίζουμε και πάλι στο δήμο μας και σας ευχαριστούμε.

Καλημέρα σε όλους και καλορίζικα τα σπίτια σε όσους παραλάβουν σήμερα τα κλειδιά τους.

Ευχαριστώ.