skip to main content

Ολοκληρώθηκε το 16ο Κυνήγι Θησαυρού

Με την ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου να σηκώνει το τρόπαιο του νικητή, ολοκληρώθηκε το 16ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου. Το παιχνίδι – θεσμός οργανώθηκε από την περσινή νικήτρια ομάδα «Ζαβολιάρηδες» που έχει έδρα τον Ορθέ, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».

Το παιχνίδι ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου με τον χορό των ομάδων και αφού είχε προηγηθεί διαδικτυακή προετοιμασία με γρίφους αλλά και την εξέλιξη της ιστορίας, πάνω στην οποία κινήθηκαν οι εκατοντάδες κυνηγοί του θησαυρού. Οι οργανωτές κάλεσαν τις ομάδες να διεκδικήσουν την κατασκευή του αεροδρομίου Μυλοποτάμου για το χωριό που εκπροσωπούσαν.

Με βιντεοσκοπημένα επιχειρήματα οι ομάδες διαγωνίστηκαν ανεπιτυχώς, καθώς ο αρμόδιος «Πτέραρχος» έκρινε ακατάλληλα όλα τα χωριά και έδωσε εντολή το αεροδρόμιο να γίνει στον Ορθέ. Ιδρύθηκε, μάλιστα, και αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία «Διεθνείς Αερογραμμές Ορθέ - DAOR AIRLINES» που επέφερε μεγάλη ανάπτυξη στον Μυλοπόταμο και τελικά κάθε χωριό απέκτησε αεροδιάδρομο για τις μεταφορές του.

Το βράδυ της Παρασκευής, όμως, το αεροπλάνο που εκτελούσε την τελευταία πτήση από τον Ορθέ, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και οι ομάδες μπήκαν στην διαδικασία να βρουν το αγνοούμενο αεροπλάνο. Θα πρέπει να τονιστεί, πως οι οργανωτές «Ζαβολιάρηδες» εμπνεύστηκαν το θέμα του παιχνιδιού τους από την παραδοσιακή ονομασία των κατοίκων του Ορθέ, που λόγω υψομέτρου του χωριού, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών τους έχουν ονομάσει «πιλότους»!

Το Σάββατο το μεσημέρι οι ομάδες επισκέφθηκαν τον Ορθέ. Ξεναγήθηκαν στο χωριό με τα ωραία μνημεία, το φυσικό κάλλος και το λαογραφικό μουσείο. Μάλιστα, στην παλιά κρήνη, που ονομάζεται Κυριαχέλι, έγινε παρουσίαση παραδοσιακής μπουγάδας με στάχτη ενώ στην συνέχεια οι οργανωτές παρείχαν πλούσια φιλοξενία στην αίθουσα το Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος μετείχε ενεργά στην διοργάνωση μαζί με όλους τους κατοίκους και τους φορείς του χωριού.

Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με 13 ομάδες και περισσότερους από χίλιους κυνηγούς να ακολουθούν μια μεγάλη διαδρομή. Το κέντρο επιχειρήσεων, «Πύργος Ελέγχου», ήταν στο Δημαρχείο Περάματος και οι ευρηματικοί γρίφοι έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τρέξουν σε πολλά χωριά και σημείο – σημείο να επιδιώξουν την εύρεση του θησαυρού.

Μετά από πολύ σασπένς και αγωνία, ο θησαυρός, ένα αεροπλάνο, βρέθηκε μέσα στην αίθουσα του ιδιωτικού συλλόγου «Ανάδρασις – Feed Back» του Ορθέ από την ομάδα «Κίτρα», η οποία κατέληξε νικήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού. Οι πανηγυρισμοί στο Δημαρχείο Μυλοποτάμου έγιναν παρουσία όλων των ομάδων, με τους «Ζαβολιάρηδες» να παραδίδουν την σκυτάλη στα «Κίτρα» και εκείνα να μεταβαίνουν «αεροπορικώς στο Γαράζο» με την υπόσχεση να επιστρέψουν του χρόνου με ένα νέο κυνήγι για τους λάτρεις του παιχνιδιού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Φώτο Αστόρια Ν.Δράγασης  Πέραμα & Αρχείο Ομάδας «Ζαβολιάρηδες»