skip to main content

Απάντηση στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μειοψηφίας «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο»

Μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού της μειοψηφίας «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο» για την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού «Αυλοπόταμος» της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μανούσος Κλάδος προέβη στην εξής δήλωση: 

«Ουδεμία έκπληξη δοκιμάσαμε διαβάζοντας την ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλαγή στον Μυλοποτάμο» για την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος». Κινείται στο γνωστό πλαίσιο μηδενισμού και απαξίωσης του δημοτικού έργου σε όλους τους τομείς, χωρίς παράλληλα να υπάρχει η παραμικρή πρόταση, η παραμικρή ιδέα, η παραμικρή άποψη περαιτέρω διαφοροποίησης προς το καλύτερο. Και αυτό είναι αναμενόμενο. Διότι ο επικεφαλής κ. Παπακωνσταντής και οι συνεργάτες του, επικαλούνται μια «αλλαγή» παρωχημένης ουσίας και άνευ αντικρίσματος ενώ η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή και τα όργανα της βιώνουν την αλλαγή, την εξελίσσουν και προχωρούν με γνώμονα την κοινωνική δέσμευση απέναντι στους πολίτες του Δήμου Μυλοποτάμου. Υπάρχει, λοιπόν, ειδοποιός διαφορά στις θέσεις, τις σκέψεις και τις απόψεις. Κυρίως στην πράξη και στο αποτέλεσμα, περί του οποίου ούτως ή άλλως αγνοούν ηθελημένα και εσκεμμένα τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ο μοναδικός λόγος, που αποφασίσαμε να απαντήσουμε στα όσα ανακοινώθηκαν από πλευράς του κ. Παπακωνσταντή και του συνδυασμού του, είναι για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, σχετικά με όσα αναφέρονται περί «ακύρωσης» του προϋπολογισμού και ψήφισης του «δύο φορές» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. 

Σύμφωνα με τον νόμο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» συντάσσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του έτους, τον αποστέλλει στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για έλεγχο, ακολουθεί τις οδηγίες του και αφού πάρει έγκριση προχωρά στην οριστική ψήφιση του. Ακολούθως ο προϋπολογισμός αποστέλλεται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προς έγκριση και ξεκινά η υλοποίηση του.

Επίσης μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους γίνεται η οριστική διόρθωση του προϋπολογισμού, όπως ορίζει ο νόμος για όλα τα νομικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός θα πρέπει κατά το νόμο να συντάσσεται με τα οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης που υπάρχει έως τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Η διορθωτική πράξη περιλαμβάνει το σύνολο, δηλαδή, και την διαχείριση έως τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθώντας πιστά το γράμμα του νόμου το Δ.Σ. του Οργανισμού «Αυλοπόταμος» συνέταξε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία με την υπ’ αριθμό 31/2019 απόφαση του, τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2020. Ακολούθως τον απέστειλε στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για έλεγχο. Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ απέστειλε πίσω τον προϋπολογισμό την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, χωρίς την παραμικρή διόρθωση, εγκεκριμένο, όπως ακριβώς συντάχθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. 

Κατά το νόμο την περασμένη Τρίτη συγκλήθηκε το Δ.Σ. και με την υπ’ αριθμό 1/2020 απόφαση του ενέκρινε οριστικά τον προϋπολογισμό του 2020. Αυτής της συνεδρίασης, ακολούθησε η ανακοίνωση του συνδυασμού «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο», το περιεχόμενο της οποίας διαψεύδουμε.

Ουδεμία ακύρωση. Ουδεμία διαφοροποίηση από τα προβλεπόμενα στο νόμο. Άλλωστε, αν υπήρχε ακύρωση, θα αναγκαζόμασταν για ανασύνταξη και νέα αποστολή στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν συνέβη ούτε φέτος.

Οι λόγοι, για τους οποίους υπήρξε η αναληθής και σχεδόν συκοφαντική ανακοίνωση της δημοτική μειοψηφίας, έγινε για λόγους που αφορούν την ίδια.

Η αλήθεια, η οποία αφορά τους δημότες του Δήμου Μυλοποτάμου έχει ως αναφέρεται στην παρούσα δήλωση και οποιοσδήποτε δημότης μπορεί να το ελέγξει στην γραμματεία του οργανισμού.

Ελπίζουμε, στην συνεδρίαση της κατά το νομό διορθωτικής πράξης του προϋπολογισμού, να έχουν γίνει κατανοητές – επιτέλους – οι διαδικασίες και να μην νομίζουν τα μέλη της μειοψηφίας, ότι ξαναψηφίζουμε ακυρωμένο προϋπολογισμό… για τρίτη φορά.

Με την ευκαιρία, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Στέλλα Γαβαλά που για ακόμα μία χρονιά αφιέρωσε χρόνο και συνέταξε ένα άψογο προϋπολογισμό, παρά του ότι δεν αποτελεί ένα από τα άμεσα καθήκοντα της, καθώς επίσης την γραμματέα του οργανισμού κ. Αναστασία Κοντάνα για τον δικό της αγώνα διεκπεραίωσης της δύσκολης γραφειοκρατίας, στην οποία υπόκειται ο Οργανισμός «Αυλοπόταμος» ως νομικό πρόσωπο. Συνεχίζουμε με περισσότερη πυγμή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους συνδημότες μας.»