skip to main content

Ξεκινούν οι παραστάσεις «Ο κατά φαντασίαν ασθενής»

Την προσεχή Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 κάνει πρεμιέρα η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» και παράλληλα ξεκινά το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2015» το οποίο θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η νέα παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου αποτελεί μια φιλόδοξη παραγωγή την οποία ετοίμασαν με αγάπη και μεράκι οι εθελοντές του πολιτισμού, αξιοποιώντας πλήρως τοπικές δυνάμεις και ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι στελεχώνουν επάξια τον πολιτιστικό τομέα του Δήμου Μυλοποτάμου και «απαντούν» με τον δικό τους τρόπο στις προκλήσεις των καιρών και στις αντιξοότητες της καθημερινότητας μας.

Με σκηνοθέτη τον ηθοποιό Βασίλη Ξενικάκη, με αναγεννησιακά κοστούμια της “Ελοῒρα” (Πόπης Τσιμπισκάκη), σκηνικά του Στέλιου Φασούλη και έμπνευση από νέα παιδιά που ερμηνεύουν τους ρόλους αλλά και πολλούς – πολλούς εθελοντές να συνδράμουν για τις ανάγκες της παραγωγής, το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου, το οποίο διαδέχθηκε από φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυλοποτάμου, καταθέτει την νέα του πρόταση στα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα του τόπου με ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με την ευκαιρία της πρεμιέρας και των παραστάσεων που θα ακολουθήσουν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δήμητρης Κόκκινος αναφέρει στον χαιρετισμό του τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή χαιρετίζουμε τη νέα παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, το οποίο αναβαθμισμένο και ανανεωμένο συνεχίζει την δυναμική του πορεία και παρουσιάζει ένα κλασικό έργο του παγκόσμιου θεάτρου, ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, που ευελπιστούμε να χαρεί το κοινό όπως και οι συντελεστές του.

Συγχαίρουμε όλους όσοι κοπίασαν για την νέα παράσταση και τους ευχαριστούμε.

Η συμβολή τους στην διαμόρφωση νέων δεδομένων για τον Μυλοπόταμο και η ευγενική παρουσία τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αποτελούν ουσιαστική  συνεισφορά στον αγώνα που καταβάλλεται από την κοινωνία μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε όλους και καλούμε το κοινό του Μυλοποτάμου και όλους τους φίλους μας να στηρίξουν και αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια των εθελοντών του πολιτισμού.»

 

Η πρεμιέρα της προσεχούς Τετάρτης θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις Μαργαρίτες, την Δευτέρα 20 Ιουλίου στην Αγιά, την Τρίτη 21 Ιουλίου στις Αλόιδες, την Τετάρτη 22 Ιουλίου στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον Κρασούνα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στην Αξό και την Δευτέρα 14 Σεπτέμβριου στο θέατρο «Ερωφίλη» στην Φορτέτσα στο πλαίσιο του Φετινού Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις εννιά το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο φανταστικά άρρωστος “Αργκάν”, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για ίαση, στον γιατρό του “Κύριο Πουργκόν” και στον φαρμακοποιό του “Κύριο Φλουράν”, ενώ παράλληλα επενδύει συναισθηματικά στην φιλάργυρη “Μπελίνα”, γυναίκα του από δεύτερο γάμο. Η εμμονή του αυτή τον απομακρύνει από τα πρόσωπα που τον αγαπούν, την μεγάλη του κόρη “Αγγελική” και τη μικρή του “Λουίζα”, καθώς και την αδερφή του “Μπεράλντα” και την πιστή υπηρέτριά του για χρόνια “Τουανέττα”. Ο “Κύριος Μποννεφού”, ο συμβολαιογράφος, είναι πρόθυμος να του προσφέρει όλα τα “έννομα μέσα” για να χαρίσει την περιουσία του στην δεύτερη γυναίκα του. Ο “Κύριος Ντιαφουάρος” προσφέρει με ευχαρίστηση τον σπουδαγμένο γιό του “Θωμά Ντιαφουάρο” για γαμπρό του Αργκάν. Θα δεχτεί ο Αργκάν τις προσφορές; Θα στερήσει από τη κόρη του Αγγελική την χαρά να παντρευτεί τον “Κλεάνθη”, τον άξιο νέο που έχει ερωτευτεί;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΡΓΚΑΝ:  Μανούσος Κλάδος, ΜΠΕΛΙΝΑ: Χρύσα Μπαγιαρτάκη, ΑΓΓΕΛΙΚΗ:  Λένα Δράγαση, ΛΟΥΙΖΑ: Κωνσταντίνα Παπαδάκη, ΜΠΕΡΑΛΝΤΑ: Ρία Μπαγιαρτάκη, ΚΛΕΑΝΘΗΣ: Σήφης Καυκαλάς, ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΙΑΦΟΥΑΡΟΣ: Μάνος Κανδυλάκης, ΘΩΜΑΣ ΝΤΙΑΦΟΥΑΡΟΣ: Διονύσης Ξενικάκης, ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΡΓΚΟΝ: Αντώνης Μανωλούδης , ΚΥΡΙΟΣ ΦΛΟΥΡΑΝ: Μιχάλης Φλουρής, ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΝΝΕΦΟΥ: Γιώργος Κλάδος , ΤΟΥΑΝΕΤΤΑ: Γεωργία Γαλλιάκη, ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ: Δέσποινα Βουκάλη

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΔΙΑΣΚΕΥΗ : Βασίλης Ξενικάκης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΝΤΥΠΩΝ: Στέλιος Φασούλης

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: “Ελοῒρα” (Καλλιόπη Τσιμπισκάκη)

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Μαρία Μαρκογιαννάκη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Στέλιος Φασούλης, Μάνος Μακριδάκης, Βασίλης Ξενικάκης, Χρύσα Καλλέργη, Αγάπη Λαδιανού, Πόπη Τσιμπισκάκη, ( Μέρος σκηνικού Μαρία Τσουκνάκη – Boudalia 2009)

ΕΙΔΗ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟΥ: Γιώργος Πολίτης

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Φωτεινή Κουκλινού, Ευαγγελία Λαδιανού

ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΗΝΗΣ: Γιώργος Κλάδος

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Γιώργος Δαφνομήλης

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μάνος Μακριδάκης – Σήφης Μανωλίτσης

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΦΩΤΑ: Βασίλης Ξενικάκη ΗΧΟΣ: Γιάννης Ορφανός