skip to main content

23η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΙΤΡΟΥ

Από την Κυριακή 21 έως την Παρασκευή 26 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η 23η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ρεθύμνου, η οποία οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου με στόχο την προβολή του παραδοσιακού προϊόντος του κίτρου και βέβαια του Γαράζου, με την μακραίωνη ιστορία, την σπουδαία παράδοση και την  έντονη πολιτιστική ανάπτυξη και δραστηριότητα.

Η φετινή κιτρογιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου ενώ συμμετέχει όπως κάθε χρόνο η Ένωση Κιτροπαραγωγών Κρήτης.

Το σύνολο της νεολαίας του χωριού, καλεί τους φίλους του πολιτισμού να επισκεφθούν το Γαράζο τις ημέρες αυτές και να ζήσουν την εμπειρία της Γιορτής Κίτρου.

Στο προσκλητήριο μήνυμα τους αναφέρουν:

« Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας περιμένουμε και φέτος στο χωριό μας !

Σας καλούμε να γνωρίσετε το κίτρο, το παραδοσιακό μας προϊόν και να αγαπήσετε τις μυρωδιές και τις γεύσεις του!

Οι νέοι και οι  νέες του Γαράζου σας υποδεχόμαστε  σε μια γιορτή που στο σύνολο τους την ετοιμάσαμε μόνοι μας!

Μαγειρεύουμε φαγητά και παρασκευάζουμε γλυκά, όλα με βάση το κίτρο!

Σας κερνούμε  κιτρόρακι και λικέρ κίτρο που φτιάξαμε  για σας!

Παρουσιάζουμε τη δική μας θεατρική παράσταση και σας καλούμε να στηρίξετε την πρώτη μας  εμφάνιση στο σανίδι!

Σας καλούμε να γνωρίσετε το δικό μας  ζωγράφο, τον Νίκο Ρουσσάκη στην πρώτη του προσωπική έκθεση αγιογραφίας και ζωγραφικής, ο οποίος  ζωγράφισε και την αφίσα μας!

Επίσης να δείτε από κοντά την τέχνη και τις δεξιότητες του συγχωριανού μας Γιώργη Παπαδάκη, ο οποίος δημιουργεί μοναδικής αρτιότητας έργα τέχνης σε χρυσό και ασήμι.

Φιλοξενούμε την φίλη μας Ειρήνη Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια με τα περίτεχνα κοσμήματα της σε πολύτιμες πέτρες και μέταλλα, συνεχίζοντας την πρόσκληση μας και την παράδοση μας στην  φιλοξενία νέων δημιουργών  του Μυλοποτάμου, που παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Γαράζο και στην Κιτρογιορτή!

Μεγάλη μας τιμή η συμμετοχή του Γιώργη Βιτώρου, του αγαπημένου μας φίλου που θα μας χαρίσει μια μοναδική βεγγέρα στην πλατεία του χωριού με ανέκδοτα, αφηγήσεις και ιστορίες, μαντινάδες και ρίμες, σε μια ατμοσφαιρική βραδιά, όπου όλοι θα καταλάβουμε γιατί τα μάτια που εύκολα γελούν …. εύκολα και δακρύζουν. 

Σας καλούμε να δούμε μαζί κινηματογράφο στην πλατεία  όπως παλιά και βέβαια σας περιμένουμε στην κεντρική μεγάλη συναυλία μας με τους Μιχάλη Πετσάκη, Γιώργο Αγγελογιαννάκη και τους συνεργάτες τους!

Σας περιμένουμε όλους και σας επιφυλάσσουμε θερμή υποδοχή με πολύ χαρά και κέφι!

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και σας ευχόμαστε να ζήσετε μαζί μας την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η ετήσια Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου!!!»

 

23η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου

Γαράζο 21-26 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Κυριακή 21 Αυγούστου

20:00  «Κίτρων Γεύσεις»

Μαγειρεύμε φαγητά, παρασκευάζουμε γλυκά και κιτρόρακι!  Το κίτρο στην Ελληνική γαστρονομία και παράδοση! Παρουσίαση και κόψιμο  κιτρόπιτας 5,5 μέτρων και 100 κιλών !

ΣΥΜΜΤΕΤΕΧΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

21:00 Εγκαίνια Εκθέσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεμιστοκλής Μαρκάκης»

  • Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής Νικολάου Ρουσσάκη
  • Έκθεση χειροποίητων αντικειμένων αργυροχρυσοχοΐας Γιώργη Παπαδάκη 
  • Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος Ειρήνης Κεφαλογιάννη.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τις ώρες : 18:00 – 21:00

 

Δευτέρα 22 Αυγούστου

21:00 «Μάτια που εύκολα γελούν….εύκολα και δακρύζουν» . Ο Γιώργος Βιτώρος σε μια βραδιά γεμάτη μαντινάδες, ριζίτικα, ευτράπελες αφηγήσεις. 

 

Τρίτη 23 Αυγούστου

21:00 Κινηματογραφική Βραδιά.

«THE KING OF MIKONOS» Ελληνική Κωμωδία

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου

21:00 Θεατρική Βραδιά.

Θεατρική Σκηνή Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου : «Ο Μπακαλόγατος» των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργη Πολίτη.

 

Παρασκευή 26 Αυγούστου

21:00 Κεντρική Εκδήλωση – Συναυλία Κρητικής & Έντεχνης Μουσικής

Με τους Μιχάλη Πετσάκη – Γιώργο Αγγελογιαννάκη και το συγκρότημα τους.