skip to main content

Ανατρεπτικό και πρωτότυπο το 13ο Κυνήγι Θησαυρού που οργάνωσαν τα «Κίτρα»!!!

Νικητές τα Budalia από τις Μαργαρίτες

Η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών με τα γνωστά «Boudalia» είναι οι νικητές του 13ου Κυνηγιού Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου που οργάνωσαν στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου τα μέλη της ομάδας «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου υπό την αιγίδα του δήμου και την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από τον «Χορό των Κίτρων» το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός τραγουδιού «Το δικό σου Αστέρι», που αποτελούσε και την δεύτερη δοκιμασία του φετινού κυνηγιού για τις συμμετέχουσες ομάδες.

Σε μια λαμπρή βραδιά οι ομάδες και οι οργανωτές κατάφεραν να δώσουν ένα εξαιρετικό σόου,  αγγίζοντας υψηλά επίπεδα στην παρουσίαση τους, η οποία στηρίχθηκε στην ομαδικότητα, την σύμπνοια και την  καλή συνεργασία.

Νικήτρια στον διαγωνισμό τραγουδιού αναδείχθηκε η ομάδα “Boudalia”  που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των επιτροπών από τις άλλες ομάδες. Παράλληλα ανακηρύχτηκε και ο νικητής της πρώτης δοκιμασίας του παιχνιδιού, δηλαδή των ηλεκτρονικών γρίφων, που ήταν η ομάδα «Χουμεριανοί Ιχνηλάτες».

Επιπλέον την Παρασκευή δόθηκε η συνέχεια της ιστορίας της «Βίβλου των Μυστικών» που ήταν και το θέμα του φετινού κυνηγιού, μιας μυστηριακής ιστορίας Αλχημιστών, που ξεκινούσε από τα βάθη των αιώνων και έφτανε έως τις ημέρες μας. Με βίντεο σύγχρονης και υψηλής τεχνολογίας, άψογη σκηνοθεσία αλλά και προσεγμένες επιλογές που εμπλουτίστηκαν από ένα υπερθέαμα Εναέριου Ακροβατικού Χορού εντός του κέντρου «Σάλα», οι ομάδες έπαιρναν το έναυσμα για την συνέχιση του παιχνιδιού το απόγευμα του Σαββάτου.

Η δεύτερη ημέρα του παιχνιδιού ήθελε τις ομάδες καλά διαβασμένες καθώς η δοκιμασία απαιτούσε καλή γνώση του μυθιστορήματος της «Βίβλου των Μυστικών» και συνδυασμό αποσπασμάτων της ιστορίας με μνημεία και αξιοθέατα του Γαράζου. Οι γρίφοι δίδονταν μετά από παιχνίδια μέσα σε τούρτες, μπαλόνια και μίτους για να ανακαλύψουν τελικά οι ομάδες τέσσερα από τα βασικά υλικά που θα τους ήταν χρήσιμα για το παιχνίδι της Κυριακής. Η δοκιμασία του Σαββάτου έληξε με νικητή την ομάδα «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» από τα Αγγελιανά.

Την Κυριακή το παιχνίδι ξεκίνησε με μια Αλχημιστική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Περάματος. Οι ομάδες αφού ήπιαν ένα δυναμωτικό φίλτρο πήραν τον πρώτο γρίφο τους για να ξεκινήσουν μια μυστηριώδη αναζήτηση.

Για την «Βίβλο των Μυστικών» έπρεπε να λύσουν συνολικά 21 γρίφους χωρισμένους σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη χρησιμοποιήθηκαν οι βασικές Αλχημιστικές μέθοδοι συνδυασμένες με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, στην δεύτερη ενότητα έγινε συνδυασμός των αλχημικών συμβόλων με μνημεία και ιστορικά σημεία του Μυλοποτάμου και η Τρίτη ενότητα περιελάμβανε την τελική διαδρομή προς τον θησαυρό, που ήθελε την λύση πέντε γρίφων με διάφορες τεχνικές. Οι ομάδες έπαιρναν τέλος ένα κουτί με τον χάρτη του Μυλοποτάμου που περιελάμβανε ηλεκτρονικό κύκλωμα. Σε κάθε σημείο της τελικής διαδρομής έπρεπε να τοποθετείται ένα πιόνι με μαγνήτη πάνω στον χάρτη. Αφού τοποθετούνταν τα πέντε πιόνια και οι ομάδες έλυναν σωστά τους γρίφους έπαιρναν και ένα κλειδί με το οποίο ενεργοποιούνταν το κύκλωμα και άναβε η ένδειξη «Γαράζο 11» με λατινικούς χαρακτήρες.

Έτσι οδηγούνταν στην πινακίδα που δείχνει προς Γαράζο και είναι τοποθετημένη έξω από το σπίτι και το μνημείο του αγωνιστή Σταύρου Καλλέργη. Πρώτα εκεί έφτασαν τα Budalia που βρήκαν ένα κόκκινο νήμα πίσω από την ταμπέλα και ξεθάβοντας το σιγά – σιγά οδηγήθηκαν στην κρύπτη της «Βίβλου των Μυστικών».

Ωστόσο το παιχνίδι ήταν ανατρεπτικό. Η «Βίβλος των Μυστικών» δεν βρέθηκε.  Οι νικητές βρήκαν μέσα σε σεντούκι την αποκάλυψη της αλήθειας από  τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, ο οποίος με μια επιστολή και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους ενημέρωνε ότι οι οργανωτές δεν ήταν καλοί και αγαθοί αλλά μέλη μιας μυστικιστικής οργάνωσης που ήθελε να κλέψει την «Βίβλο των Μυστικών». Έτσι εκείνος πρόλαβε και εξαφάνισε το θρυλικό βιβλίο πριν αυτό πέσει στα νύχια κακόβουλων αλχημιστών.

Θησαυρός μπορεί να μην βρέθηκε λοιπόν όμως νικητές αναδείχθηκαν τα Boudalia που πανηγύρισαν τη νίκη τους.

Έτσι η επόμενη διοργάνωση πέρασε με την σκυτάλη από το Γαράζο να παραδίδεται στις Μαργαρίτες και χιλιάδες κυνηγούς να έχουν ζήσει ένα ανατρεπτικό παιχνίδι γεμάτο εντάσεις και πρωτοτυπίες που άφησε την καλύτερη εντύπωση σε όλους.