skip to main content

Ολοκληρώνονται τα ΤΑΛΛΑΙΑ 2017

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2017» του Δήμου Μυλοποτάμου, το οποίο ξεκίνησε 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι το κοινό που ανταποκρίθηκε στις κύριες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αλλά και στο παράλληλο πρόγραμμα που ετέθη υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ, ξεπέρασε αριθμητικά τις 25.000 κόσμο μέχρι στιγμής, σημειώνοντας νέα ρεκόρ επιτυχίας και επισφραγίζοντας την σκληρή προσπάθεια του Δήμου αλλά και των 30 πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που οργάνωσαν το ευρύ και ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο στήριξε επίσης γενναία και έμπρακτα η Περιφέρεια Κρήτης.

Τις επόμενες ημέρες το φεστιβάλ πρόκειται να φιλοξενήσει ακόμα τρεις μεγάλες εκδηλώσεις παραδίδοντας τη σκυτάλη της φιλοξενίας στον οικισμό Αχλαδέ αλλά και στην έδρα του Δήμου το Πέραμα.

 

ΤΕΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της καταξιωμένης ζωγράφου και αγιογράφου Σοφίας Πολυμίλη με θέμα «Τέμπερα και Μολύβι».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο παλιό δημοτικό σχολείο Αχλαδέ έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

 

«ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ»

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταλλαία» ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής & Τεχνών Alma Libre παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Πάμε ξανά στα θαύματα».

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Βαρούχας στο Πιάνο, Σπύρος Ξενιτόπουλος στο Ακορντεόν, Γιώργος Βεριδάκης στο Μπουζούκι, Γιώργος Μαθιανάκης στην Κιθάρα,  Αποστόλης Σπινθουράκης στα Κρουστά και Μιχάλης Αυλωνίτης στο Μπάσο.

Τραγουδούν : Βεριδάκης Γιώργος, Βιτώρου Μαριέλλα, Βόλακας Μιχάλης, Δασκαλάκη Μαρία, Δρακούλη Μάρω, Κούκου Χριστίνα, Κυδωνάκη Ελένη, Λινοξυλάκης Βαγγέλης, Ξενιτόπουλος Σπύρος, Τσαφαράκη Αρετή και ο μικρός Βεριδάκης Μάνος.  

Συντελεστές:

Κείμενο: Μαριέλλα Βιτώρου - Ελεάνα Παπαχρήστου.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ελεάνα Παπαχρήστου.

Ενορχήστρωση: Σπύρος Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Βαρούχας Φωνητικές Προσαρμογές: Ελένη Κυδωνάκη  - Μαριέλλα Βιτώρου - Βασιλική Μάρκου.

Δημιουργία και Διδασκαλία body percussion  (κρουστά με το σώμα): Βασιλική Μάρκου  Φωνητική Διδασκαλία: Μαριέλλα Βιτώρου.

Μια μουσική παρέα συμμαθητών συναντιέται μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.. Πώς άλλαξαν τα πράγματα, τι δρόμο πήραν οι ζωές του καθενός.. Όνειρα που έκαναν, όνειρα που έχασαν, όνειρα που έζησαν και όνειρα που ξαναβρίσκουν.. όλα αυτά θα ξεκινήσουν και θα εξελιχθούν στις 9 το βράδυ στην πλατεία του Αχλαδέ με την  είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ φιλοξενεί μια λαμπρή μουσική βραδιά με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Κρητών Καλλιτεχνών παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με μεγάλα ονόματα του χώρου, την οποία ετοίμασε αποκλειστικά για το φεστιβάλ «Ταλλαία», κλείνοντας πανηγυρικά τη φετινή διοργάνωση.

Στο τραγούδι συμμετέχουν Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Παντελής Κρασαδάκης, Γιώργος Κατσαμάς και Μιχάλης Αλεφαντινός.

Στην λύρα θα απολαύσουμε τους Δημήτρη Βακάκη, Μανόλη Κατσαμά, Κώστα Κορδατζάκη, Βαγγέλη Παπαδάκη και Σήφη Τσουρδαλάκη.

Στο βιολί θα εμφανιστούν οι δεξιοτέχνες Λευτέρης Κούμης, Μανόλης Μπομπολάκης και Μάρκος Ρενιέρης, στα λαούτα ο Στέλιος Παπαδάκη, ο Γιώργος Στρατάκης και ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, στην κιθάρα ο Λευτέρης Δουνδουλάκης, στο Μπάσο ο Στέφανος Μαράκης και στα κρουστά ο Νίκος Γκαλονάκης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Τζανής Τζανιδάκης.

Η συναυλία θα δοθεί στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.