skip to main content

Συνεχίζεται το φεστιβάλ ΤΑΛΛΑΙΑ 2018

Με τρεις μεγάλες παραγωγές συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ταλλαία 2018» στον Δήμο Μυλοποτάμου. Πρόκειται για την έκθεση «Από τον Μίνωα έως τις ημέρες μας», την 3η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και την νέα παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που φέτος αξιοποιεί την σκηνή του θιάσου «Βασίλης Δαμβόγλου».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΝΩΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Η έκθεση από τον «Από τον Μίνωα έως τις ημέρες μας» αποτελεί μια πρώτη συνολική παρουσίαση του μνημειακού πλούτου του Δήμου Μυλοποτάμου από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Ευσύνοπτα και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται τα σπήλαια Ζωνιανών και Μελιδονίου, τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών, τα βυζαντινά, τα ενετικά και τα νεότερα μνημεία. Για την δημιουργία της έκθεσης εργάστηκαν ως προς την παρουσίαση των προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων η αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου  κ. Μαρία Πατεράκη. Για τις Βυζαντινές – Ενετικές Αρχαιότητες οι  αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου κ. Αθηνά Φραϊδάκη και  κ. Κωστής Γιαμπιτζόγλου ενώ τα νεότερα μνημεία επιμελήθηκε η Αρχιτέκτονας - Μηχανικός MSc, της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών έργων Κρήτης κ. Αμαλία Τσίχλα. Τα δύο μεγάλα και ιστορικά σπήλαια της περιοχής παρουσιάζει η αρχαιολόγος κ. Ειρήνη Γαβριλάκη, για την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας.

Επιστημονικός Σύμβουλος της έκθεσης είναι η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου κ. Αναστασία Τζιγκουνάκη ενώ την Γενική Επιμέλεια έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος. 

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες τις απόψε στις 8 μμ στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Μαρία Δρανδάκη – Μπεν Σουσάν» και θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό έως τις 31 Αυγούστου καθημερινά κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00.

3η ΕΚΘΕΣΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η 3η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Μαργαριτών. Συμμετέχουν 26 ντόπιοι καλλιτέχνες, οι οποίοι υπηρετούν με ιδιαίτερη επιτυχία τις εικαστικές τέχνες. Ζωγράφοι, Αγιογράφοι, γλύπτες, άνθρωποι με δημιουργική φαντασία, αποκαλύπτουν μέσα από τη δουλειά τους  ακόμα μια πτυχή της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου μέσα από το Φεστιβάλ «Ταλλαία» επιτυγχάνει να αναδείξει ένα σημαντικό τομέα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας από ανήσυχους, πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι με το χρωστήρα τους, τα εργαλεία τους, κυρίως με το μυαλό και την ψυχή τους, αποτυπώνουν συναισθήματα και καταθέτουν τη δική τους πρόταση μέσα από τα έργα τους.

Την γενική επιμέλεια της έκθεσης πραγματοποίησαν οι εθελοντές και μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» κ. Γιώργος Πολίτης και κ. Κωστούλα Φράρου – Παπαδογιάννη.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως τις 6 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Στις εννιά το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας 30 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου – «Θίασος Βασίλης Δαμβόγλου» που παρουσιάζει την κλασσική Ελληνική κωμωδία των Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και Φιλότιμο» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη. Στο έργο βλέπουμε την καθημερινότητα του υπουργού Ανδρέα Μαυρογιαλούρου, ο οποίος με αφορμή τα εγκαίνια ενός μαιευτηρίου επισκέπτεται το χωριό της εκλογικής του περιφέρειας, την Πλατανιά. Το ταξίδι προς την Πλατανιά , θα γίνει ταξίδι προς την αλήθεια αφού μετά από ένα ατύχημα θα διαπιστώσει τις μεγάλες απάτες των συνεργατών του αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του, που αγωνίζονται να επιβιώσουν ενώ ο ίδιος παίζει… κουμ καν. Αφού ανακαλύπτει την πλάνη του , παραιτείται από την κυβέρνηση και  προσπαθεί να βάλει τάξη στο ανισόρροπο σπίτι του.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

 

Ελένη: Χρυσούλα Νίκα

Γιώργος: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Ανδρέας Μαυρογιαλούρος: Μάνος Κανδυλάκης

Ευσταθίου:ΡίαΜπαγιαρτάκη

Θόδωρος Γκρούεζας: Αντώνης Μανωλούδης

Τασία: Λένα Δράγαση

Αλίκη Μαυρογιαλούρου: Βίκυ Τσιντάρη

ΝάνταΜαυρογιαλούρου: Δανάη Γιοβάνη

ΛώραΣιλυβριώτη: Ανδρομάχη Σαπουντζή

Κώστας Σιλυβριώτης: Πέτρος Τσιμπούρης

ΚυράΛάμπαινα: Γεωργία Γαλλιάκη

Κατίνα: Γεωργία Μεταξάκη

Αννούλα: Άννα Σταφυλάκη

Ζωιτσα: Χρυσούλα Νίκα

Λιολιο:  Ρια Μπαγιαρτακη

Παιδιά στο χωριό : Πέτρος Αλεφαντινός ,Δημήτρης Μανωλιούδης , Αργυρώ,Ραφαήλ και Γιώργος Σφακιανάκης

Σωτήρης: Μιχάλης Φλουρής

Παναγος: Αντώνης Ρισσάκης

Κορίτσι με άνθη: Ελένη Μπροτζάκη

 

Σκηνοθεσία – διασκευή: Βασίλης Ξενικάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Γαλλιάκη

Σκηνικά : Μανώλης Ανδρέου

Κοστούμια : Μαίρη Δαμβόγλου και η ομάδα

Ήχος: Γιάννης Ορφανός

Τεχνική υποστήριξη-Φώτα: Μπάμπης Φοδελιανάκης

Αφίσα – πρόγραμμα : Στέλιος Φασούλης

Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου ο Αυλοπόταμος.

Μετά την πρεμιέρα η παράσταση θα παρουσιαστεί σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Τρίτη 31 Ιουλίου, Άγ. Μάμας / Τετάρτη 1 Αυγούστου, Σκεπαστή / Πέμπτη 2 Αυγούστου, Αλόιδες / Παρασκευή 3 Αυγούστου, Κράνα / Τρίτη 7 Αυγούστου, Εξάντης / Πέμπτη 9 Αυγούστου, Πλευριανά / Δευτέρα 27 Αυγούστου, Φορτέτζα Ρεθύμνου.

Όλες τις παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Το φεστιβάλ «Ταλλαία 2018» οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Αυλοπόταμος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Οργανωτικά συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Κρήτης. Συμμετέχουν επίσης με εκδηλώσεις ο ΑΚΟΜΜ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ & το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας καθώς επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς των χωριών που φιλοξενούν τις φετινές εκδηλώσεις.