skip to main content

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΣΩΣΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάϊκλ Φρέϊν «Το Σώσε» παρουσιάζει φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυλοποτάμου.

Μια ομάδα ερασιτεχνών του θεάτρου,  όλα παιδιά του Μυλοποτάμου, που αποτελούν το Θίασο «Βασίλης Δαμβόγλου», συνεχίζουν να καταθέτουν την πρόταση τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και να ενισχύουν τη γενικότερη προσπάθεια για πολιτιστική συνέχεια και ανάπτυξη.

Η πρεμιέρα της νέας παράστασης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011 στις 9 το βράδυ στο «Στέκι Περάματος» και θα συνεχιστούν στο ίδιο χώρο και πάντα την ίδια ώρα στις 26 & 27 Μαρτίου και ακολούθως 1,2 & 3 Απριλίου 2011.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος στο χαιρετισμό του με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του Θεατρικού Εργαστηρίου αναφέρει τα εξής: 

«Το θεατρικό εργαστήρι του δήμου μας συγκροτείται από παιδιά που αγαπούν και σέβονται την θεατρική τέχνη.

Υπηρετώντας την με μεράκι, συμβάλλουν στη συνέχεια, περαιτέρω διεύρυνση και ανάπτυξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Μυλοπόταμο.

Στηρίζουμε τον “Θίασο Βασίλη Δαμβόγλου” και σας καλούμε σε ενθουσιώδες χειροκρότημα της προσπάθειας αυτών των παιδιών, τα οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για τη νέα τους πρόταση.»

Η σκηνοθέτιδα της παράστασης κ. Ηλέκτρα Αγγελοπούλου δηλώνει από της πλευρά της :

"Το Σώσε" του Michael Frayn είναι μια από τις δυσκολότερες αλλά και αστείες φάρσες που υπάρχουν. Δίνει στο θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την "κρυμμένη" εικόνα του θεάτρου. Τις πρόβες, τα παρασκήνια, τις ίντριγκες, τους καυγάδες, τα ερωτικά μπερδέματα, τις δυσκολίες, τα ατυχήματα, τα λάθη. Στην πραγματικότητα, σήμερα σας παρουσιαζουμε τί περνάμε, ή τί θα μπορούσαμε να περνάμε ώστε να "βγει" μια παράσταση.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυλοποτάμου ήταν κάτι καινούριο για μένα. Όταν τους πρωτογνώρισα, αναρωτήθηκα πώς θα είναι δυνατόν να συνεργαστούμε.

Είναι πολύ ανεξάρτητοι, δυναμικοί, έχουν πολλές δουλειές, έχουν παιδιά, οικογένειες, δυσκολίες ...άρα περιορισμένο ωράριο, λίγη υπομονή, άποψη για τα πάντα. Όμως, όταν είδα όλη την ομάδα μαζί να φτιάχνει ένα από τα δυσκολότερα σκηνικά, όταν καθόταν μισοκοι- μισμένοι και παγωμένοι μέχρι τη μία το πρωί στις πρόβες, όταν είδα ότι είναι διατεθειμένοι ακόμα και να "γελοιοποιηθούν" για να σας διασκεδάσουν, όταν γινόταν έξαλλοι με τον εαυτό τους κάθε φορά που έκαναν λάθος, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα παιδιά αγαπούν πολύ το θέατρο, ίσως πιο πολύ από ό,τι νομίζουν. Και τότε κατάλαβα πόσο τυχερή είμαι που τους συνάντησα...»

Τα παιδιά του «Θιάσου Βασίλης Δαμβόγλου στο σημείωμα τους αναφέρουν τα εξής:

«Η φετινή μας επιλογή χαρακτηρίζεται άκρως τολμηρή, και δύσκολη.

Έχοντας πολλές αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρουμε, καταλήξαμε σε αυτό το έργο με κριτήριο την πρωτοτυπία του, αλλά και γιατί νιώθουμε οικεία με την θεματολογία του. Ηθοποιοί που ξεχνάνε τα λόγια τους ή αντικαθίστανται την τελευταία στιγμή, καθυστερήσεις,  παρεξηγήσεις, έλλειψη πειθαρχίας και οργάνωσης ...Το σώσε!

Η υπόθεση του έργου αφορά σε μια τριτοκλασσάτη θεατρική ομάδα που ανεβάζει μια παράσταση, χωρίς καμία αξιόλογη προετοιμασία και χωρίς ιδιαίτερα ερμηνευτικά προσόντα. Παρακολουθούμε την προσπάθειά τους σε τρεις πράξεις, στην γενική(!) πρόβα, σε μια παράσταση από τα παρασκήνια και μια παράσταση λίγο καιρό μετά.

Έτσι ελπίζουμε να σας παρασύρουμε στον κόσμο του θεάτρου, που όσο δύσκολος και αν φαντάζει, για μας είναι επιλογή.. Παίζουμε θέατρο γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς..

Η φετινή μας παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη του Μεταξάκη. Του μεγαλύτερου ίσως ηθικού συμπαραστάτη μας όλα αυτά τα χρόνια. Το ένθερμο χειροκρότημα και το αβίαστο γέλιο του θα μας λείψουν...»

 

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Mαρία Πανταλού, Γιάννης Περαντωνάκης, Μανόλης Αγγουρίδης, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Γεωργία Γαλλιάκη, Μανόλης Αστρινάκης, Βάσω Διαλεκτού, Ελευθερία Κουβάκη, Γιώργος Λεμπιδάκης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια κοστουμιών: Mαίρη Φραγκάκη - Δαμβόγλου

Επιμέλεια σκηνικών: Στέλιος Φασούλης

Κατασκευή σκηνικών: Μανόλης Αγγουρίδης, Μανόλης Αστρινάκης, Βάσω Διαλεκτού, Γεωργία Γαλλιάκη, Ελευθερία Κουβάκη, Αγάπη Λαδιανού, Ζαχαρίας Λαδιανός, Γιώργος Λεμπιδάκης, Mανόλης Μακριδάκης, Χρύσα Μπαγιαρτάκη, Γιάννης Περαντωνάκης, Στέλιος Φασούλης.

Ζωγραφική σκηνικών: Νατάσσα Καφάτου

Μουσική επιμέλεια: Άρης Κλάδος (Hi-Fidelity.gr)

Μακιγιάζ: Ευαγγελία Λαδιανού

Επιμέλεια - δημιουργία κομμώσεων: Κομμωτήριο "Frankie", τηλ. 28313 00849

Φροντιστήριο: Μανόλης Αστρινάκης, Μανόλης Αγγουρίδης, Κατερίνα Πανταλού, Γιώργος Λεμπιδάκης, Στελιος Φασούλης

Τεχνική υποστήριξη: Talos Live

Φωτογραφίες / Ραδιοφωνικά spot: Άρης Κλάδος (Hi-Fidelity.gr)

Σχεδιασμός αφίσας / προγράμματος: View-Master.org

Aνεύρεση χορηγών: Ζαχαρίας Λαδιανός