skip to main content

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο τοπικός εφημέριο, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γοργοράπτης, ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του το Εσπερινό Γενικό Ενιαίο Λύκειο Μελιδονίου του Δήμου Μυλοποτάμου.

Μέσα σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία της νέας σχολικής δομής, η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Μπροτζάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε στους 28 νέους μαθητές κάθε πρόοδο και επιτυχία στο εγχείρημα τους να επιστρέψουν στα θρανία μετά από πολλά χρόνια.

Η λειτουργία του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Μελιδονίου Δήμου Μυλοποτάμου, ήρθε να δικαιώσει ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, την κάλυψη ενός μεγάλου κενού στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και κυρίως να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και λειτουργίας του νέου Εσπερινού ΓΕΛ, στο καλωσόρισμα που απεύθυνε ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος και στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν από τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλης Καρτσωνάκης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Γιάννης Γαζανός.

Παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος, οι Αντιδήμαρχοι Μυλοποτάμου κ.κ. Μανώλης Σκλαβάκης και Μιχάλης Σωπασής, ο επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μυλοποτάμου κ.κ. Ζαχαρίας Λαδιανός και Ιωσήφ Βουκάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μελιδονίου κ. Φώτης Σωπασουδάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου κ. Τζοάνα Παρασχάκη και πλήθος κόσμου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Στο καλωσόρισμα – χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας καλωσορίζουμε απόψε στον Αγιασμό έναρξης λειτουργίας του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Μελιδονίου.

Πρόκειται για ένα σχολείο, το οποίο έρχεται να ανταποκριθεί στην ευρύτερη έννοια της δια βίου μάθησης και κυρίως στην αναβάθμιση της παιδείας των κατοίκων του Δήμου Μυλοποτάμου.

Προς τούτο και απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μας στο τμήμα παιδείας του δήμου μας και ιδιαιτέρως στο Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Κλάδο Μανούσο που στοιχειοθέτησαν το αίτημα, το προώθησαν σωστά και κατάφεραν να φτάσουμε σήμερα στην έναρξη λειτουργίας αυτού του σχολείου.

Η νέα σχολική δομή, έχει τύχει ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους δημότες μας και θέλουμε να συγχαρούμε τους πρώτους εγγεγραμμένους μαθητές, οι οποίοι δίδουν το παράδειγμα και για άλλους, που τους περιμένουμε τα επόμενα χρόνια να γεμίσουν τις αίθουσες του εκπαιδευτηρίου, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως για αυτό το σκοπό.

Με την ευκαιρία της αποψινής έναρξης λειτουργίας του σχολείου, απευθύνουμε ευχαριστήρια για την συμβολή τους:

  • την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή που έλαβε την απόφαση και υπέγραψε την ίδρυση τους σχολείου.
  • Τον βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την καθοριστική συμβολή του.
  • Τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Γιάννη Γαζανό, για την δική τους συμβολή στην ίδρυση και την λειτουργία αυτού του σχολείου.

Θέλουμε, επίσης να ευχαριστήσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο του Μελιδονίου για την στήριξη και την βοήθεια του, καθώς επίσης και όλους όσοι συνέβαλαν για την έγκαιρη προετοιμασία της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής. Ανάμεσα σε αυτούς, την γραμματέα της σχολικής επιτροπής κ. Ελένη Μάντζου, η οποία εργάστηκε πυρετωδώς και πέρα του ωραρίου της για να είναι όλα έτοιμα σήμερα.

Τέλος, ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε την διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Μπροτζάκη και όλους τους καθηγητές που θα αναλάβουν την λειτουργία του, και βέβαια τους μαθητές μας.

Τους ευχόμαστε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΑΣΗΣ ΠΕΡΑΜΑ